Mer om företaget

                     

 

Strandbäcken

 

Strandbäcken är ett företag som erbjuder aktiviteter till barn, ungdomar och vuxna som vill må bra och ha kul i en lugn och trivsam miljö.

Hos oss kan du umgås och rida på våra snälla och trygga hästar eller ägna dig åt diverse friluftsaktiviteter.

Företaget är beläget på en gård strax utanför Årjäng i västra Värmland. Gården ligger naturskönt intill skog och vatten med rika möjligheter till rekreation och friluftsliv.

 

Jag som driver Strandbäcken heter Inger FjällmanSedvall. Jag har jobbat med barn och ungdom samt deras familjer i 30 år och har utbildning som förskollärare samt grundskollärare med specialpedagogisk inriktning.

 

Jag har mångårig erfarenhet av hästar och ridskoleverksamhet och de positiva effekter jag sett att umgänget med hästar ger barn och ungdomar i svårigheter bygger jag min företagsidè på, vilken även stöds av SLU:s* forskning.

 

Ridterapi utförs i Sverige av högskoleutbildade personer som utifrån sin yrkesprofession använder hästen som ett verktyg i arbetet. Jag som pedagog använder mig av hästar och ridning som ett motivationsverktyg i ”det livslånga lärandet” I kommunikation med hästen tränar du din förmåga till empati, koncentration och socialt samspel.

Jag har gått kurs för Barbara Rector som är en av USA:s ledande terapeuter inom EAT* som går ut på att man i kommunikation med hästen ska bli medveten om betéenden som begränsar oss vilka hästen speglar på ett varsamt sätt. Barbaras litteratur används i svenska ridterapiutbildningen. Jag är medlem i IRT*, en förening för pedagoger, socionomer, sjukgymnaster och läkare vilka använder sig av ridterapi i sitt arbete.

 

 

 

 

*SLU=SverigesLantbruksUniversitet

*EAT=EquineAssistedTherapy

*IRT=Intresseföreningen för Ridterapi

 

 

”Hästen har en förmåga att lyfta sin ryttare även på ett annat plan än det rent fysiska och sedan åter sätta ner henne eller honom på marken och då är ryttarens börda lättare och självförtroendet större än när han eller hon satte sig i sadeln.”(Midkiff,2002)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.01 | 19:33

Hejja hejja

...
11.11 | 18:22

Jättefin hemsida Inger!

...
11.11 | 17:22

Helt fantastisk blogg med mycket bra innehåll!

...
10.11 | 19:57

Ja, det är verkligen ett nyckelbehov hos oss alla, två som fyrbenta.

...
Du gillar den här sidan