Strandbäckens gård

Jag heter Inger Fjällman Sedvall och mitt företag heter Strandbäckens Häst&Hälsa.
Vi erbjuder motivation och kunskap för ett hållbart välmående.
Strandbäcken är en "grön arena"-gård i Årjäng vilket innebär att såväl barn som vuxna erbjuds ett naturligt sätt att må bra i kontakt med djur och natur. På Strandbäcken arbetar vi utifrån fokus, förståelse och glädje.
Att erbjuda barn i riskzonen tid på Strandbäcken förebygger ohälsa och sparar stora framtida kostnader.
Familjer i behov av stöd erbjuds vistelse på Strandbäcken där familjen kan hitta ett gemensamt intresse i djur och natur. Vi stöttar föräldrarna i att visa barnen sina starka sidor och att ta kontrollen i sitt liv och därmed göra bra val för familjen.
 Att barn och unga bygger upp sin självkänsla och empati i kontakt med djur har jag sett under mina 30 år inom skola/fritids. Jag är utbildad förskollärare och grundskollärare i svenska och matte med specialpedagogisk inriktning.

Nedan följer en kort presentation av våra olika verksamhetsområden.

Skolverksamhet  Vi utgår ifrån elevens starka sidor och intressen och varvar och integrerar skolämnen med praktiskt och estetiskt arbete på gården. Att sköta och rida hästarna tränar koncentration och kommunikation. Eleverna blir lugnare och mår bra tillsammans med hästarna.

Fritidsverksamhet som erbjuder stöd till barn och unga i svårigheter samt deras familjer. Vi har aktiviteter som: korvgrillning, pulkaåkning i backen, skogspromenader, lek och rörelse runt bäcken, båtturer, fiske, ridning, stallsysslor och mycket annat, allt efter årstid.
Övernattning kan ordnas i stugor på närbelägna Sommarviks camping.

Helgläger erbjuds barn som lever i socialt utsatta miljöer eller behöver träna kommunikation, empati, koncentration och socialt samspel.

Ridterapi
våra snälla och trygga terapihästar passar även bra som stresshantering och arbetsträning för vuxna. 

Hästunderstödda aktiviteter erbjuds utifrån dina idéer och önskemål.

Besök Strandbäcken - vandra i gammal, magisk trollskog, slå dig ner på en mossbeväxt sten och lyssna på den porlande bäcken, låt dig fascineras av vattenfallets brus - känn stillheten, hitta balansen och låt dig motiveras till ett hållbart välmående!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.01 | 19:33

Hejja hejja

...
11.11 | 18:22

Jättefin hemsida Inger!

...
11.11 | 17:22

Helt fantastisk blogg med mycket bra innehåll!

...
10.11 | 19:57

Ja, det är verkligen ett nyckelbehov hos oss alla, två som fyrbenta.

...
Du gillar den här sidan